Billigt multigym

Ska du köpa hemmagym ?

När man vill komma i form och även spara tid då kan det vara skönt att ha tillgång till snabb träning hemma. Ska man styrketräna hemma då är ett multigym en bra investering. Det kan tyckas vara en dyr investering men efter bara ett år så har du nästan tjänat in pengarna som du lägger på ett gym kort på ett år. Räknar man med en kostnad på 4ookr per månad så blir det 4800kr på ett år. Ett helt okey billigt multigym kostar ca 6000kr så efter lite mer än ett år så tränar du helt gratis hemma. Visst på ett gym kan man även träna på löpband och även andra maskiner. Men det går ju även bra att träna löpning utomhus och ta det som en uppvärmning innan tränar på hemma gymmet.

Var ska du placera maskinen

Det som är bra med denna typ av träningsmaskin är att man kan träna nästan alla muskelgrupper på en maskin och den tar ganska lite plats. Men innan du köper ett hemmagym så måste du tänka ut var du ska placera det och även fundera på vilka muskler du främst vill träna. När du vet detta är det enklare att hitta en maskin som passar dina krav. Du bör dock tänka på att du inte kan ha för lågt i tak då dom flesta hemmagym är minst 2M höga. Har du ganska lågt i tak så kan du kika på ett lågt  hemmagym

Detta lite annorlunda gym ha lösa vikter och är endast ca 160cn högt och det passar bra om du vill placera det i ett rum som har lågt i tak. Väljer du detta så ingår inte vikter utan detta måste du köpa separat.

Köp  gärna en skyddsmatta

Har du tunna väggar där du tänker träna då kan det vara bra att köpa en skyddsmatta för att skydda ditt golv och även minska ljudet .  Det finns också träningsmaskiner som inte har viktmagasin utan har ett hydrauliskt motstånd. Det gör att det blir tystare träning utan slamriga vikter. Har du ett väl isolerat rum så kan du träna nästan alla tider på dygnet utan att störa grannar eller familjemedlemmar. När du tränar hemma så kanske du även inspirerar andra familjemedlemmar att börja träna styrka. Vänta inte sätt i gång idag. Vill du inte köpa ett hemmagym så kan det räcka med att köpa ett par hantlar och kanske ett hopprep så kan du träna för en liten slant.